Steliana Nistor în faţa unei decizii greu de luat

Cea mai completă gimnastă la ora actuală din Romania, Steliana Nistor trebuie să ia pâna la 1 octombrie 2008 poate cea mai grea decizie din viaţa ei : dacă mai continuă sau nu gimnastica de performanţă.

Steliana şi-a început cariera la o vârstă foarte fragedă şi a ajuns să fie recunoscută ca o mare speranţă a gimnasticii româneşti în anul 2002, la doar 13 ani. În anul 2004 ea a devenit campioană europeană absolută la juniori însă din păcate o accidentare la coloana vertebrală şi o operaţie la genunchi i-au oprit evoluţia şi au ţinut-o departe de concursuri întreg anul 2005.

În această perioadă Steliana Nistor şi-a îmbunătăţit paralelul iar în 2006 a început din nou să concureze şi să progreseze, Campionatul European din 2007 aducându-i o medalie de argint la paralele şi una de bronz la bârnă. La Mondialele din acelaşi an, Stela a câştigat două medalii de argint: la individual compus şi bârnă.

Din păcate durerile de spate au revenit iar Stela a anunţat că se va retrage după Campionatele Europene din acest an, însă după ce a devenit campioană europeană cu echipa şi vicecampioană europeană la paralele a declarat că va mai continua gimnastica cel puţin până la Olimpiada de la Beijing pentru că ar fii păcat să renunţe înainte de cea mai importantă competiţie din viaţa ei.

La Beijing, Steliana a avut nevoie de şase infiltraţii la coloană de-a lungul întregii competiţii pentru că durerile deveniseră din ce în ce mai supărătoare dar cu toate acestea nu a vrut să renunţe şi a încercat să dea totul.
Împreună cu colegele de la lotul olimpic: Sandra Izbaşa, Anamaria Tămîrjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Acatrinei şi Andreea Grigore a obţinut medalia de bronz şi s-a clasat a cincea la competiţia individuală, un rezultat foarte bun ţinând cont de problemele la coloană cu care Steliana se confrunta. Din păcate ea nu a reuşit să câştige o medalie la aparatul ei preferat, paralelele, însă s-a prezentat excepţional pe toată durata competiţiei de la Beijing.

După întoarcerea de la Beijing, fetele din lotul olimpic împreună cu antrenorul lor, Nicolae Forminte, au plecat în cantonament la mare pentru 10 zile însă Steliana Nistor a fost învoită şi a rămas acasă împreună cu familia, cu care şi-a petrecut şi ziua de naştere.

Ea va trebui să decidă până la 1 octombrie dacă îşi mai continuă activitatea competiţională sau se va retrage. Bineînţeles că noi toţi ne-am dori ca Stela să continue să evolueze şi să o vedem împlinindu-şi visele dar sănătatea este mai importantă şi sunt sigură că dacă se va decide să renunţe la gimnastica de performanţă va fii pentru că a avut un motiv întemeiat şi s-a gândit ce este mai bine pentru ea. Noi îi suntem alături orice ar fii, orice alegere ar face şi aşa cum ea nu ne-a dezamăgit niciodată, o să încercăm să n-o dezamăgim nici noi.

Te iubim Stela!!!

Advertisements

One Response

  1. Mare dreptate ai,Mona,este intr-adevar o decizie greu de luat!
    Imi place cum ai prezentat situatia,tot ce ai spus este corect.

    Cred ca Stela va lua cea mai buna hotarire pentru ea,iar eu o voi respecta,important e sa fie ea fericita si impacata cu ceea ce va hotari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: