„Am nevoie de mână!“

Foto: Prosport

Foto: Prosport

Retrasă de şase luni din activitatea competiţională, dubla vicecampioană mondială Steliana Nistor (19 ani) trece prin momente grele. Diagnosticată cu necroză la mâna stângă, ea face fizio-kinetoterapie şi strânge bani pentru a se trata şi în Canada. „De cinci luni mâna mea e la fel, nu mă pot folosi de ea nici măcar la facultate. Este umflată şi mă doare rău. Încerc să o mai forţez, să mă folosesc de ea, dar mi-e foarte greu”, explică Stela. Stabilită acasă, la Sibiu, fosta sportivă vine cu regularitate la Bucureşti pentru control medical, la doctorul Cătălin Cârstoiu, de la Spitalul Universitar. „Am vorbit cu un fost antrenor de la Sibiu, care e stabilit în Canada şi care mi-a zis că sunt doctori buni acolo şi că pot merge să mă tratez. Acum încerc să adun nişte bani şi să plec acolo. Am nevoie de mână şi poate că au alte metode”, se arată optimistă Stela.

Bellu e rezervat

Secretarul de stat Octavian Bellu, care, alături de Mariana Bitang a trimis-o pe Stela la cei mai buni doctori, este sceptic. „Plecarea aceasta în Canada se face la recomandarea medicului, după ce s-au epuizat toate metodele, nu poţi să pleci că aşa a sfătuit-o nu ştiu cine. Am înţeles că a făcut 10 zile tratament şi este dezamăgită că nu sunt rezultate. Pentru asta e nevoie de timp, trebuie să faci o perioadă, apoi pauză şi iar reiei. Sunt soluţii şi în ţară, nu înţeleg de ce această dorinţă de a merge tocmai în Canada”, a explicat Bellu, care a precizat că, cu acest fel de boli profesionale, apărute din cauza uzurii, se confruntă şi canotoarele.

Trăieşte din economii

Problemele de sănătate nu sunt singurele cu care se confruntă Steliana, la acestea adăugându-se şi cele financiare. Deşi şi-a depus încă din luna septembrie dosarul pentru renta viageră, ea aşteaptă şi acum primii bani. „Trăiesc din ce-am câştigat la Olimpiadă şi am o bursă de la facultate. Mă descurc cum pot, dar e greu”, spune ea.

Există mai multe feluri de necroză. Necroza înseamnă moartea unei celule sau a unui ţesut organic din cauza lipsei de vascularizare. Termenul este destul de general pentru că există mai multe feluri de necroză, în funcţie de cauzele care au determinat-o.

articol scris de Mirela Basescu in Prosport

Advertisements

3 Responses

 1. Tare ma intristeaza situatia Stelianei,si sper sa -si gaseasca rezolvarea cumva.
  Articolul e bun,iar poza aproape ca spune totul.
  Eu zic ca nu trebuie sa se supere “oficialii” pe Stela ca-si doreste sa plece,disperarea ei e de inteles;mai bine i-ar arata ca le pasa si i-ar oferi toate posibilitatile din tara,daca intr-adevar asa este si aceste posibilitati exista,nu sa o scalde cu obisnuitele:vom vedea si vom analiza.

 2. ops…
  According to http://www.steliana-nistor.net that she was conviced by Mariana Bitang and Octavian Bellu to stay in Romania, yesterday at night. The donations to help her, to go to Canada, were stopped.
  But the Prosport published this article today, maybe because the unexpected decision of Steliana one day before, without an “official declaration” yet, I think.

 3. Hello beautiful girl !!!!!

  I know, you don´t will go to Canada, I only hope that in Romania can receive the medical attention you need to recover your health …

  The only thing that is important is your health.

  Here in my heart
  That’s where you’ll be for ever

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: