• Categories

 • Pages

 • Favourite Picture

  stela
 • Archives

 • Advertisements

Campioana Steliana Nistor în căutare de talente

FOTO: Sibiu 100%

FOTO: Sibiu 100%

5 medalii individuale mondiale şi europene a cucerit Steliana Nistor în toată cariera sa. Fosta gimnastă a ales să termine facultatea refuzând să devină antrenoare în SUA. Acum, medaliata cu bronz olimpic la Beijing împreună cu echipa, Steliana Nistor, îşi împarte viaţa, între facultate, prieteni şi procedurile pe care le impune obţinerea statutului de instructor.

A început gimnastica la patru ani
Steliana provine dintr-o familie destrămată şi are doi fraţi mai mari. Pe lângă necazurile din sală, ea a trebuit să treacă şi peste divorţul părinţilor, şi peste sărăcia care o aştepta acasă. A fost o povară pe care ea a dus-o pe umeri în cei patru ani în care s-a pregătit la Deva alături de lotul olimpic. În plus, înainte cu o lună de Jocurile Olimpice de la Beijing, ea şi-a dat bacalaureatul şi l-a luat cu 8,95. În ciuda tu­turor problemelor, a efortului, a cantonamentelor şi a concursurilor, Steliana Nistor mi-a spus într-un moment de confesiune că gimnastica nu i-a furat copilăria. Aparatul pe care l-a iubit cel mai mult a fost paralelele. Pentru performanţele ei în domeniu, autorităţile din Sibiu au premiat-o.

A pus capăt carierei, prematur
La 19 ani, sibianca a pus capăt carierei din cauza problemelor de sănătate. Începând de la 15 ani, cariera sa a luat drumul retragerii. După ce în 2004 a cucerit titlul european la individual în concursul junioarelor cu un punctaj care îl depăşea pe cel al senioarelor, au urmat accidentarea de la coloană şi operaţia de la genunchi. Aproape un an de zile de pauză. Ce a însemnat pentru ea anul acela? “O mare durere de suflet”. Sufletul omuleţului care abia împlinise cincisprezece ani. “Eram mai mică şi antrenorii au fost cei care au tras de mine. Am pierdut foarte mult timp. Am stat şi accidentarea s-a agravat”, îşi aminteşte de acum fosta gimnastă.
Pe peretele special amenajat în noua locuinţă primită de la Primăria Sibiului stau rafturile cu simbolurile întregii cariere: trofee, medalii, diplome şi poze. Fiecare ascunde o poveste, iar Steliana Nistor nu le încurcă. N-are vreme să mi le spună pe toate. I-ar trebui câteva ceasuri bune. Îi revin însă în minte emoţiile şi bucuria urcării pe podium, dar şi munca şi efortul depus. Mi-a mărturisit că i-a fost foarte greu să se acomodeze noului ritm de viaţă şi lucrurilor pe care acesta le presupune. “Nu-mi cunoşteam propriul oraş. A trebuit să învăţ să circul şi să fac tot ceea ce o persoană de vârsta mea face”. Momentan o preocupă şcoala. Este nerăbdătoare să înceapă anul II al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Sibiu.

În căutare de talente
Ruscioriul, a fost locul în care medaliata cu bronz la Beijing a început căutarea de talente întru devenire în ale gimnasticii. Am însoţit-o pe Steliana Nistor la “Pensiunea Carelor” din localitate, unde i-a testat pe câţiva dintre copiii sătenilor, doritori să facă gimnastică. Şi a început cu încălzirea aşa cum era şi firesc. “Încălzim umerii, rotiri de cap, facem nişte arcuiri: două sus, două jos. Mâinile întinse, picioarele depărtate… Foarte bine!”. A fost primul exerciţiu pe care Steliana Nistor l-a executat în viitoarea sa carieră de antrenor. “Astăzi i-am învăţat câteva elemente de bază şi m-am bucurat foarte tare că au fost alături de mine. I-am întrebat ce vor să facă, şi mi-au răspuns că vor să înveţe să facă gimnastică”. Vrea să devină antrenoare, dar înainte intenţionează să lucreze în calitate de instructor. “Am început să fac toate actele şi o să încep să antrenez. Cel mai probabil de la anul. Până atunci caut copii cu talent, ambiţioşi şi cu dorinţă de a face sport”. Iulian Preda o cunoaşte pe fosta gimnastă de când avea trei ani. Consilierul pe problemele rromilor de la Prefectura din Sibiu îşi doreşte ca fetiţa sa, în vârstă de trei ani, s-o ia pe urmele fostei gimnaste. “Eu sper ca cea mică să aibă talent. Îmi doresc ca Steliana să devină antrenoare şi să ajute şi pe alţi copii să ajungă unde a ajuns ea. Chiar dacă acest lucru presupune sacrificii, nu-mi doresc decât binele copilului”.

Carte de vizită
Născută – 15 septembrie 1989;
Performanţe:
Jocuri Olimpice – 2008 Beijing: 1 bronz cu echipa, locul 5 individual compus, locul 7 paralele;
Campionate mondiale: 2007 Stuttgart – 1 argint individual compus, 1 argint la bârnă, 1 bronz cu echipa; Campionate europene: 2006 Volos – 1 argint cu echipa, 2007 Amsterdam – 1 argint paralele, 1 bronz la bârnă, 2008 Clermont – Ferrand – 1 aur cu echipa, 1 argint la paralele.

articol din Sibiu 100%

Advertisements

4 Responses

 1. Hi my little one!!!!

  Did I mention that you are very beautiful?????

  So, you are….

  I think every day you follow showing us your strength, and I’m very happy about you, And I want to congratulate you for everything you do, you’re a great person, always looking to be better, now that you begin your second year in college, I think it’s wonderful that supports new talent looking to someday be as successful as you.

  I think you have a great future as a coach, and I hope it does.

  Finally, I have to tell you, you look beautiful with your blond hair, I will never tire of telling you, you’re the most beautiful woman I ever met.

  I love you, you always are in my mind, you are like a star….

  I will never forget you!!!!!!

 2. Hi Steluta!!!

  you know, there are a lot of things a want to tell you and I only want to be near You.

  And sometimes I wonder

  What would it be of me if I had not met?

  Where would I be today if you had not appeared?

  I would have a void in my heart.

  I would wander aimlessly and without direction.

  I would be like a wounded bird that dies on the floor.

  I would be like a deer dies without water in a desert.

  For a moment in your presence

  For a moment of your love

  For a minute nothing more

  All I would give

  it would not matter

  what it has to happen

  what I have to wait …

  I love You!!!!!

 3. Boyfriend Steliana?

  Source: Slide.com

  Original titles of images

  DATE OF THE ALBUM:September 26 2007

  “he supports me”
  item.slide.com/r/1/0/i/TJxKdjTW1T9mdrcbveSZpHv761oG8pD0/

  “To get somewhere”
  item.slide.com/r/1/0/i/JuDRc7805j9LpBneg4AwyPWfFTwWJ40O/

  “Let’s get …”
  item.slide.com/r/1/0/i/HDVw-y5b4j_BtFfFYVqsxndoH8CVKC-J/

  “He got …”
  item.slide.com/r/1/0/i/eNWY3ItKuz-E2ZKYeoTUj-obhiEti3La/

  “The first step”
  item.slide.com/r/1/0/i/4Kia-RNnlT8cdbpGryMpbrb8RBCiEGHv/

  “I think about it …”
  item.slide.com/r/1/0/i/2OzB8WuNsT8eVFF_IQEta1_CfD5yQWO0/

  “And he in me”
  item.slide.com/r/1/0/i/7pu-Thtl3j_YdtuEe9VmUISZEmI5hh5i/

  “NUMAI DUPA INVIDIA ALTORA ITI DAI SEAMA DE PROPRIA TA VALOARE !!! STELA & BRIAN”
  http://item.slide.com/r/1/0/i/-N64J2ZM5j9VlTtrWiLzTg3zyPyyIa5E/

 4. I didn’t found anything about him..
  and its from 2007..

  In the interview made by fans, in february, 2009, she spokes that had a boyfriend about 4 months. But at a interview gave in may she said that only went out with her brother.
  so…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: