Steliana a ales exilul

Surpriză de proporţii în lotul naţional de gimnastică! Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au chemat-o luna trecută la Izvorani pe Steliana Nistor (retrasă după JO 2008 din cauza unor probleme medicale), dar sibianca de 20 de ani n-a rezistat decât o săptămână. Acum, Stela a emigrat în Norvegia.

Sportivii de valoare acceptă cu greu ieşirea definitivă din scenă. Unii dintre ei intră în “prelungiri” optând pentru evenimente de retragere – cazul lui Leonard Doroftei, sau a altor mari campioni – în timp ce alţii simt că încă mai deţin atuurile unor come-back-uri în forţă. De cele mai multe ori, tentativele de revenire se izbesc de limitele propriului organism, Cătălina Ponor sau Corina Ungureanu simţind prin toţi porii că dorinţa şi ambiţia nu pot bate durerile.

Reintrat sub zodia celebrului cuplu B&B, lotul naţional de la Izvorani şi-a redeschis porţile pentru o sportivă consacrată în era Nicolae Forminte! “Steliana a stat o săptămână la Izvorani şi a vrut să facă două aparate. N-a reuşit însă să mai rămână, din cauza problemelor la spate şi la mână, aceleaşi pentru care s-a şi lăsat”, ne-a spus ieri Steliana Dovlecel, mama dublei vicecampioane mondiale.

Contract pe un an

Stela s-a întors acasă, la Sibiu, dar nu pentru mult timp, pentru că, între timp, îşi aranjase apele. “De două săptămâni, Steliana a plecat în Norvegia, dar nu ştiu exact cum se cheamă oraşul. Acolo antrenează o grupă de juniori şi are contract pe un an. A fost şi în luna aprilie, dar apoi s-a întors. Vorbesc cu ea pe internet, la telefon şi am grijă de iepuraşul ei, de aici, de acasă”, conchide mama fostei sportive. O alegere menită să îi aducă liniştea şi poate, o mai mare apreciere, într-o ţară unde gloriile sportului au cu totul un alt statut.

Prosport

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: