Biography

Steliana Nistor s-a născut în data de 15 septembrie 1989 la Sibiu.

Ea a început gimnastica la vârsta de 5 ani la clubul CSS Sibiu fiind remarcată de către Mihaela Stănuleţ iar mai apoi având-o ca antrenoare pe Raluca Bugner. Primele rezultate au început să apară în anul 1998 când Steliana a câştigat împreună cu echipa prima competiţie internaţională . După încă 3 ani reuşea primele rezultate individuale la Campionatul naţional de junioare câştigând atât competiţia AA cât şi aurul la paralele şi bârnă şi clasându-se pe locul 3 la sol.

Impresionând prin aceste rezultate, ea a fost cooptată în lotul naţional de juniori de la Oneşti în anul 2002 sub îndrumarea antrenorilor Octavian Şerban şi a Ralucăi Bugner.

După doi ani în care şi-a demonstrat valoarea reuşind în 2004 performanţa de a deveni campioană europeană la AA şi sol şi obţinând argintul cu echipa, a urmat o perioadă grea pentru Steliana din cauza unor accidentări la spate şi genunchi care au ţinut-o departe de concursuri un an întreg.

În anul 2006 ea a început din nou să concureze dar de data aceasta ca şi membră a lotului de senioare din care făcea parte deja de un an. Performanţele nu au întârziat să apară, Steliana câştigând medalia de argint împreună cu echipa la Campionatele europene de la Volos iar în 2007 devenind vicecampioană la paralele – aparatul ei preferat şi câştigând bronzul la bârnă. Campionatele mondiale i-au mai adus 3 medalii şi anume argint la AA şi bârnă şi bronzul în concursul pe echipe.

Anul 2008 i-a adus Stelianei aurul european cu echipa, argintul la paralele dar şi bronzul olimpic cu echipa, în ciuda problemelor greu de suportat apărute la spate cu care a trebuit să se confrunte pe toată durata competiţiei de la Beijing. Chiar dacă a avut nevoie de 6 infiltraţii pe parcursul concursului de la Beijing pentru a putea concura, Stela a fost la înălţimea aşteptărilor noastre şi a făcut un concurs foarte bun atât în calificări cât şi în finalele pe echipe şi cele individuale.

Stela îşi merită pe deplin titlul de campioană pentru tot ceea ce a făcut pentru gimnastica românească atunci când nimeni nu ne mai dădea nici o şansă, pentru puterea şi ambiţia de care a dat dovadă de-a lungul carierei, pentru forţa de a reveni în elita gimnasticii după mai multe accidentări care au ţinut-o departe mult timp şi pentru toată munca depusă în aceşti 14 ani de gimnastică.

Un articol foarte frumos despre cariera Stelianei din ultimii ani scris de colegii noştrii de la fangymnastics găsiţi aici.

Advertisements

2 Responses

  1. QUE VIDA!!!!

  2. Ma numesc Victoria, nascuta in Republica Moldova, iar la momentul actual locuesc in Spania. Am intrat din curiozitate sa citesc biografia ta si-am ramas uimita … pentru mine esti o stea, me-ai cucerit inima… te admir… Un pupic si Dumnezeu vesnis sa te insoteasca si sa te ajute sa nu mai ai dureri la spate si nici la genunchi sa ne bucuri vederea cu frumusetea si profesionalitatea ta…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: